BOUVERIJEN

Je vindt de Bouverijen aan de westkant van Teteringen langs de Burgemeester Verdaasdonkstraat. Het is dé uitbreiding van Teteringen die grenst aan de polder en het water. En hoewel de stad Breda op steenworp afstand ligt – je bent binnen 10 fietsminuten op de Markt – heeft het ook het dorpse karakter.

Het dorp Teteringen

Teteringen is een voormalig kerkdorp van Breda en telt ongeveer 8000 inwoners (2018). De wijk is – zoals het inmiddels wordt gezien – gelegen tussen Breda en Oosterhout. Een van de belangrijkste verkeersaders van Breda naar Oosterhout, de Oosterhoutseweg , loopt door Teteringen heen.

Zandverstuiving

Teteringen ligt tussen de Vrachelse Heide en de Teteringse Heide, die onder meer een zandverstuiving omvat. Teteringen brengt stad, cultuur, natuur en bereikbaarheid samen tot een ideale plek om te wonen. Door haar ligging wordt Teteringen inmiddels ook wel gezien als een wijk die Breda Noord introduceert. De uitbreidingswijk ‘Waterdonken’ van Breda is de directe grens met de uitbreidingswijk ‘Bouverijen’ van Teteringen.

Breda

Het bruist er rondom eeuwenoude monumenten in het groen met het water. In Breda krijgt Bourgonisch genieten echte waarde. De vele restaurants rondom de Markt en de Grote Kerk, de vele gezellige kroegjes. Wandel, struin door het centrum met haar vele winkels, strijk daarna neer in het Begijnhof en snuif de historie op.

Natuur

Van oudsher is het de Hoofdstad van de ‘Baronie van Breda’. Zij kent de mooiste bossen in de omgeving met lange lanen, heide, vennetjes en beken. Kortom groen, rust, water en ruimte voor fauna. Ook hier kan je volop ontspannen en genieten.